Menu

Design Gietvloer Amsterdam

Een gietvloer is een Design vloer welke een warme, moderne en stijlvol strakke uitstraling bezit. Oorspronkelijk 35 jaar geleden ontstaan vanwege milieu eisen in de industrie. Belangrijkste eigenschap behoefte een vloeistofdichte vloeroplossing. De eerste ontstaande versie is de epoxy gietvloer. Huidige eigenschappen, zoals UV bestendig, hard elastisch, vloerverwarming geschikt of een mooi betreft uiterlijk waren toen ter tijd niet belangrijk. Na jaren ontwikkeling is de behoefte van dergelijke eigenschappen van een design polyurethaan gietvloer ontstaan.

Een polyurethaan PU gietvloer is een twee componenten kunsthars gebonden vloersysteem. Het woord gietvloer staat letterlijk voor “het gieten van de vloer”. Vanwege een uitstekend vloeibare eigenschap, uit het resultaat zich in een geheel strak en naadloos vloersysteem. Kunsthars is een vloeibare samenstelling bestaande uit chemisch gewonnen stoffen. Nu met oog op de toekomst wordt gewerkt aan biologisch gewonnen materialen, denk hierbij aan maïsolie.

Tijdens de ontwikkelingsperiode zijn er meerdere polyurethaan gietvloer varianten ontstaan. De kwaliteitsbehoeften werden steeds hoger. De belangrijkste kunnen we indelen onder:
- Particulieren versie (DGF versie)
- Utiliteitsbouw versie (DGR versie)
- Industriële versie (DGE versie)

Verschillende kleur en designs

Alle kunststof gietvloersystemen kunnen uitgevoerd worden in verschillende designs.

Solo design 

Van spierwit tot gitzwart, van citroengeel tot appelgroen. De solo design gietvloer is strak en tijdloos. Er wordt gebruik gemaakt van één kleur. Verkrijgbaar in bijna elke RAL, Sikkens en NCS kleur, opvallend of juist neutraal. Zorgeloos genieten van een perfecte basis waarbij bewust gekozen is voor een mooie en strakke vloeroplossing.

Duo design 

De duo design gietvloer gaat uit van een kleurencombinatie. Het design is een mix van twee door u gekozen kleuren, welke samenvloeien tot één geheel. De mogelijkheden zijn door de vele kleurencombinaties eindeloos. Van rustige tot explosieve vormen. De duo design gietvloer vormt de perfecte basis, waarmee het interieur elke keer weer tot een ander uniek geheel wordt gebracht.

Onderhoud 

Gietvloeren van Design Vloer worden gekenmerkt door een strak, vlak, sterk en vloeistofdicht vloersysteem. Vanwege deze goede eigenschappen zijn onze vloeren goed en gemakkelijk te onderhouden.

Geluidsreductie 

Design Gietvloeren voldoen aan de geluidsnorm van 10dB. Om een hogere geluidsnorm te behalen kan er gekozen worden voor een speciale geluidsdempende onderlaag. Indien vloer-, wand,- aansluitingen onafhankelijk blijven onstaat er een extra geluidsreductie. Bij een onafhankelijke vloer-, wand-, aansluiting kan geluid niet via de draagmuren voortgebracht worden. De hoge elasticiteit van de PU gietvloer draagt zorg aan een akoestisch comfort.

Vloerverwarming 

Een kunststof gietvloer is vloerverwarming geschikt. Kunsthars in het algemeen bestand tegen de hoge krimp-, en uitzettinggraad van de ondervloer. Kunststof is een geleidend materiaal soort welke gemakkelijk de omgevingstemperatuur opneemt. Vloerverwarming is voor een gietvloer hierdoor niet noodzakelijk, wel extra prettig.

Design Vloer biedt u tevens alle vloer aspecten binnen één bedrijf. Van zandcement ondervloer tot vloerverwarming.

De voordelen van een PU polyurethaan gietvloer

 • Leverbaar in elke RAL, Sikkens of NCS kleur.
 • Het DGF systeem is volledig kleurvast.
 • Uitstraling naar keuze, hoogglans, zijdeglans of mat.
 • Naadloos vloersysteem.
 • Op alle ondergronden toepasbaar.
 • Onderhoudsvriendelijk.
 • Slijtvast, antistatisch en vloeistofdicht.
 • Brandveilig en geluidsisolerend.
 • Voelt warm en comfortabel aan.
 • Geschikt voor vloerverwarming.
 • Allergieën vrij.

DGF gietvloer systeem

Het DGF gietvloer systeem is het hoogwaardigste systeem in de kunststofvloeren sector. Belangrijkste eigenschap is een 100% UV bestendigheid. Dit gecombineerd met een sterke hard – elastisch en hoge slijtvastheid. Door gebruik te maken van een gietvloer welke niet UV straling gevoelig is, hoeft Design Vloer geen gebruik te maken van een beschermlaag welke de UV straling afstoot. Op dit systeem geven we dan ook graag 5 jaar garantie. Zeer geschikt voor de particulier,- en zakelijke sector. Leverbaar in elke kleur en kleurcombinatie.

DGF Systeem opbouw

- DGX 4050 Beschermlaag Zorgt voor gebruikscomfort en hoge slijtvastheid.
- DGF 3355 PU Gietvloer 100% UV bestendigheid garantie.
- EPS 2190 Uitvlakmassa Versterking van de basis.
- EPP 1090 Hechtlaag Voor sterke hechting en vochtwerende werking.

DGR gietvloer systeem

Het DGR systeem is een hoogwaardig Polyurethaan vloersysteem. Zeer geschikt voor de utiliteitsbouw, denk hierbij aan de zakelijke sector: kantoren, winkels, scholen en hotels bijvoorbeeld. De belangrijkste eigenschappen van dit systeem zijn hard-elasticiteit en hoge slijtvastheid. Deze worden gecombineerd met een zeer scherpe prijs. Leverbaar in elke kleur en kleurcombinatie.

DGR Systeem opbouw

- DGX 4030 Beschermlaag Zorgt voor gebruikscomfort en hoge slijtvastheid.
- DGR 3260 PU Gietvloer Polyurethaan met hoge druk- en treksterkte.
- EPS 2190 Uitvlakmassa Versterking van de basis.
- EPP 1090 Hechtlaag Voor sterke hechting op de ondervloer.

Links

Design Gietvloer


Enthousiast over dit bericht? Deel het met je vrienden!

Woonkamer DGF Gietvloer, warm & stijlvol Woonkamer DGF, hard-elastisch & vloerverwarminggeschikt Keuken Gietvloer, praktisch & hygiënisch Solo Design DUO Design Badkamer DGF, vloeistofdicht & makkelijk in onderhoud Geluidsreductie vloeropbouw, voldoet aan geluidsnorm 10dB Vloerverwarming Eetkamer DGF Woonkamer DGF DGF Syteemopbouw DGF Woonhal DGF DGR Woonmall Syteemopbouw DGR
vraag informatie aan

Meer informatie? Bel ons op 020-84 57 657 of mail ons via info@designgietvloer.nl

Offerte aanvragen
Copyright Designgietvloer.nl
Design Gietvloer Parnassusweg 212 - 1076 AV Amsterdam
Website en hosting Loyals (2024)