Menu

Geluidsreductie

Vrijwel elk appartement is tegenwoordig uitgevoerd met een vloerverwarming, waarop een zwevende dekvloer wordt geplaatst. Dit houdt in dat op de betonnen constructie een isolatielaag wordt aangebracht met daarop vloerverwarming. Alvorens het storten van de anhydriet of zandcement dekvloer, worden er langs alle wanden kantstroken geplaatst. Tegen deze kantstroken wordt vervolgens de dekvloer gestort waardoor deze los ligt van de betonnen constructie, oftewel een zwevende dekvloer. Op deze wijze zal er geen contact zijn tussen dekvloer en wand, zo voldoet elk appartement aan het bouwbesluit door een contactgeluidreductie van 10 dB te verzorgen. Een Design Gietvloer kan dan ook zonder zorgen gelegd worden in nieuwbouw appartementen.

Voor de duidelijkheid kunnen wij het volgende stellen: Wanneer u op deze constructie met zwevende dekvloer gaat leven (zonder verdere vloerbedekking), dan voldoet u aan de geluidsnorm van 10 dB. Mocht u overgaan tot het aanbrengen van bijvoorbeeld een houten vloer, dan zal deze volledig verlijmd moeten worden aan de ondergrond. Dit is een van de factoren waarbij het wel eens mis kan gaan. Zo kan de lijm loslaten (vaak i.c.m. vloerverwarming) waardoor er een holte tussen de houten vloer en de dekvloer ontstaat. Hierdoor creëert u een soort “klankkast” waardoor de geluidsreductie van 10 dB negatief beïnvloed wordt. Wanneer dit voorkomt voldoet u dus niet meer aan de gestelde norm van de VVE. Hetzelfde verhaal geldt voor een tegelvloer. Wanneer iemand op een tegel staat klinkt deze soms hol. Dit betekent dat er toch lucht onder deze tegel zit, wat bovengenoemd klankkast effect kan veroorzaken.

Een Design Gietvloer is volledig vloeibaar. De eerste laag bestaat uit een epoxy primer welke volledig samensmelt met de dekvloer. Hier bovenop komt een schraplaag, gevolgd door een polyurethaan gietlaag, welke wordt afgelakt met een matte topcoating. Hierdoor zal deze aanhechting nimmer loslaten van de ondergrond, daarnaast is lucht 100% uitgesloten waardoor er geen klankkast kan ontstaan. Het is bovendien ook elastisch wat zelfs een positief effect op contactgeluidreductie. Dit geeft namelijk een extra waarde van 4 dB.

Om een hogere geluidsnorm te behalen kan er gekozen worden voor een speciale geluiddempende onderlaag. Middels deze geluid reducerende ondervloer kunnen wij een geluidsreductie van 10db garanderen (oudere appartementen).  Van belang is om de vloer-, wand,- aansluitingen onafhankelijk te laten. Hierdoor kunnen trilling zich niet via de (draag)muur voortbrengen naar de aansluitende ruimten. Tevens draagt de hoge elasticiteit van de PU gietvloer  bij aan een akoestisch comfort. Indien u meer informatie wenst,  neem dan gerust contact met ons op. 

Wij bieden de volgende systemen aan als geluid reducerende vloer:


Enthousiast over dit bericht? Deel het met je vrienden!

Vloer geluidsreductie Polyurethaan gietvloer geschikt voor in appartement voldoet aan 10dB
vraag informatie aan

Meer informatie? Bel ons op 020-84 57 657 of mail ons via info@designgietvloer.nl

Offerte aanvragen
Copyright Designgietvloer.nl
Design Gietvloer Parnassusweg 212 - 1076 AV Amsterdam
Website en hosting Loyals (2024)