Menu

Garagevloer

Bij het horen (en wellicht ook zien) van een garagevloer, denkt u waarschijnlijk aan auto’s, motoren, machines, bruggen en gereedschap. Maar waarschijnlijk ook aan een grijze cement- of betonnen dekvloer. Naast het feit dat deze vloeren een saaie uitstraling hebben, bieden ze ook onvoldoende bescherming voor uw werkzaamheden. Indien we gaan kijken naar de toevoeging van een garagevloer dan komen een aantal aspecten aan bod. Denk hierbij aan het gebruikersgemak, beschermingsgraad, milieubelasting en het onderhoudsgemak van de vloer in uw garage. Een epoxy vloercoating garage systeem of een garage gietvloer systeem biedt de oplossing hiervoor! Met deze garage vloeren kunt u zorgeloos sleutelen, uw kwetsbare goederen opslaan of uw oldtimer stallen zonder in te leveren op de praktische eigenschappen van uw garagevloer. 

Wat zijn nu de eigenschappen van de garagevloer?

Alle vloeren van Design Gietvloer beschikken over de volgende eigenschappen:• Naadloos; uw gehele vloer bestaat uit één deel zonder kieren en naden
• Slijtvast; het materiaal is zeer sterk, waardoor de slijtagegraad erg laag is
• Vloeistofdicht; deze dringen niet door tot de vloer
• Onderhoudsvriendelijk; uw vloer blijft als nieuw eruit zien met minimale inspanning
• Leverbaar in meerdere kleuren en kleurdesigns voor een optimale uitstraling!

Diverse soorten garage vloeren

Afhankelijk van uw persoonlijke wensen en de eisen die gesteld dienen te worden aan uw vloer, zijn er diverse garage gietvloer systemen beschikbaar.

Een vloercoating garage systeem

Eén van de mogelijkheden is een epoxy vloercoating garage systeem. Dit systeem bestaat uit 2 lagen epoxyvloer garage coating welke met een roller over de bestaande dekvloer wordt aangebracht. De dekvloer dient hiervoor wel in goede conditie te zijn, d.w.z. egaal en zonder grote scheuren. Na het aanbrengen heeft u een stevige basis en is de coating garagevloer bestand tegen het lekken van diverse vloeistoffen zoals oliën en chemicaliën.

Epoxy gietvloer

U kunt ook kiezen voor een 4-laags gegoten epoxy garagevloer. Dit systeem is dikker en sterker dan een rol coating garagevloer systeem en kan derhalve extreem zware belasting aan. Door de hoge druk- en treksterkte van het materiaal is deze vloer ideaal voor vloer garage ruimten waar gewerkt wordt met zwaar materieel. Minder kans op scheuren of andere beschadigingen van bijvoorbeeld vallend gereedschap. Uiteraard zullen vloeistoffen ook hier niet doordringen in de vloer en kunnen deze verwijderd worden, zonder dat deze in de ondervloer trekken en schade kunnen veroorzaken.

In tegenstelling tot het vloercoating garage materiaal wordt een gegoten epoxy garagevloer laag voor laag aangebracht met een vlakspaan. Puur en ambachtelijk handwerk. Iedere laag is ongeveer enkele mm dik en dient ook eerst te drogen alvorens de volgende laag aangebracht kan worden. Uitzondering hierop is de vierde en de laatste laag. Dit is een hoogwaardig beschermende toplaag welke met een roller wordt aangebracht voor een zijdematglanzende afwerking.

Het maken, afwerken en behandelen van een garagevloer

Een vloer garage systeem bestaat uit een aantal diverse stappen. Alvorens we beginnen, zullen we te allen tijde een projectbezoek inplannen om te kijken naar de huidige situatie, toepassing, wensen en de kwaliteit van de ondervloer. Gekeken wordt of de ondervloer geschikt is voor het aanbrengen van een vloercoating garage systeem of een epoxyvloer garage systeem. Uitgangspunten zijn een goede hechting en blijvende kwaliteit voor langer termijn. Om deze punten te bereiken zal in sommige gevallen aanvullende werkzaamheden nodig zijn. Onze projectleider zal u hierover uitgebreid informeren en adviseren.

Na de inspectie, het kiezen van een kleur en het bespreken van een planning zullen we overgaan tot het aanbrengen van de vloer in uw garage. Dit gaat in diverse stappen. Eerst het voorbewerken van de dekvloer. Dit kan variëren van het schuren van de ondervloer tot het egaliseren van de ondervloer om een solide basis te creëren voor de volgende lagen.

De volgende stappen zijn het aanbrengen van de diverse lagen van de vloer. Bij een vloer garage coating zal de kleurlaag erop gerold worden en bij een gegoten epoxyvloer garage systeem zal eerst een schraplaag en vervolgens de kleurlaag aangebracht worden met een vlakspaan. 

Nadat deze lagen zijn aangebracht gaan we de garagevloer afwerken. Een garagevloer afwerken doen wij door middel van een beschermende toplaag. Deze laag is transparant en wordt met een roller aangebracht. De uitstraling is standaard hoogglans naar keuze is zijdeglans is ook mogelijk. 

Gefeliciteerd! Uw nieuwe garagevloer is gereed en klaar voor gebruik. Wij zullen de vloer altijd tezamen met u opleveren. Dit gebeurt nadat de vloer volledig is uitgehard en reeds beloopbaar is. In de meeste gevallen is de vloer dan ook al belastbaar en kunnen de materialen op hun plek gezet of gemonteerd worden.

Een week nadat de vloer is gelegd kunt u bijvoorbeeld de garagevloer behandelen met water om deze te reinigen. Een week na aanbrengen van de coating garagevloer is deze chemisch gezien uitgehard. Omdat een garagevloer van epoxy onderhoudsvriendelijk is kunt u het reinigen simpelweg doen met een bezem, swiffer of een sopje met schoonmaakmiddel.

Voor iedere garage geschikt 

Een grote professionele garage met meerdere autobruggen op het industrieterrein, een kleine opslag ruimte in een verzamelcomplex, de garage aan uw woning. Design Gietvloer heeft een oplossing in huis. Klein of groot. Een garagevloer maken onze vakmannen met oog voor detail.

Prijstechnisch

De prijs van een coating garagevloer systeem is afhankelijk van een aantal factoren, zoals het oppervlak, het gekozen garagevloer epoxy systeem en eventuele persoonlijke wensen en eisen. In sommige gevallen is de ondergrond onvoldoende geschikt voor het aanbrengen van een epoxy vloercoating of een garage gietvloer. In dat geval is het noodzakelijk om de ondergrond eerst voor te bewerken. Dit kan leiden tot aanvullende kosten. Of u wilt een vloer veiliger maken voor uw personeel en een anti-slipgradatie aanbrengen. Ook dit is mogelijk.

Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden welke toegespitst zijn op uw wensen en eisen. Onze adviseurs maken met plezier een vrijblijvende offerte op maat!


Enthousiast over dit bericht? Deel het met je vrienden!

Garagevloeren Garage Coatingvloer DGC Parkeergarage DGC
vraag informatie aan

Meer informatie? Bel ons op 020-84 57 657 of mail ons via info@designgietvloer.nl

Offerte aanvragen
Copyright Designgietvloer.nl
Design Gietvloer Parnassusweg 212 - 1076 AV Amsterdam
Website en hosting Loyals (2024)