Vloeistofdichte Vloer
Een vloeistofdichte vloer voor optimale bescherming
In diverse branches is het noodzakelijk dat de vloer bepaalde kenmerken heeft. Een van die kenmerken zou een vloeistofdichte vloer kunnen zijn. Heeft u dit niet, dan kunnen er tijdens een controle problemen ontstaan omdat u niet volgens de richtlijnen werkt. En dat kan verregaande gevolgen hebben voor uw onderneming.
Net als alle andere kunststof vloersystemen, zijn ook deze vloeren natuurlijk naadloos. Dat wil zeggen dat de gehele vloer uit één stuk bestaat en geen naden en kieren bevat. Hierdoor kunnen vloeistoffen in welke vorm dan ook niet doorlekken naar de ondervloer en blijven op de vloer liggen. Een ander voordeel van een vloeistofdichte vloer is dat deze ook niets absorbeert en de ondergrond dus droog blijft. Oliën, zuren en chemicaliën zijn hierdoor makkelijk op te dweilen.
Een waterdichte vloer of vloeistofdichte vloer?
In sommige gevallen is het enkel noodzakelijk om in ieder geval een waterdichte vloer te hebben. In dat geval is een 2-laags epoxycoating op een stabiele ondergrond meer dan voldoende. Deze vloeren kunnen nog steeds goed belast worden en bieden voldoende bescherming bij de meest doorgaande omstandigheden.
Bij zwaardere belastingen en een hogere beschermingsgraad, is aan te raden om naar een 4-laags kunststof vloersysteem te gaan.
Heeft u vragen over uw specifieke situatie? Onze adviseurs staan u graag te woord.
Wat voor soort vloeistofdichte vloer?
Schadelijke vloeistoffen kunnen niet in of door de vloer heen trekken. Hierdoor zijn deze vloeren uitermate geschikt voor fabrieken, garages, (petro)chemie, maar ook voor professionele (horeca) keukens bijvoorbeeld.
Een gietvloersysteem op basis van epoxy of polyurethaan is het meest betrouwbaar en zal altijd aan de voorwaarden voldoen met betrekking tot vloeistofdichtheid. Het verschil tussen de beide vloeren is dat polyurethaan sterk flexibel is en epoxy vele malen harder.
Een gietvloer van epoxy is een stuk harder dan de polyurethaan versie en zal mede door de harde toplaag veel beter bestand zijn tegen industriële vloeistoffen. Tevens zal de vloer zware mechanische belasting zonder problemen aankunnen en is dus beter geschikt in tegenstelling tot een polyurethaan versie.
Veiligheid
Indien u vanuit richtlijnen dient te voldoen aan de eisen van een vloeistofdichte vloer. Veelal moet er dan ook aan een holle plint afwerkingen gedacht worden. Vooraf stemmen we duidelijk af wat de hoogte van de holle plint zal moeten worden en kijken we naar de mogelijkheden om deze te plaatsen. Holle plinten maken wij in diverse maten.
Het aanbrengen van een antislip coating zal de veiligheid van het personeel vergroten doordat zij meer grip hebben op de natte vloer. Glijpartijen en slippend materieel behoort hiermee tot het verleden en verhoogt de veiligheid van de werknemers.
Benieuwd wat wij kunnen betekenen voor uw bedrijf? Bel, schrijf of komt gerust bij ons langs.
Enthousiast over dit bericht? Deel het met je vrienden!
Meer informatie? Bel ons op 020-84 57 657 of mail ons via info@designgietvloer.nl