Menu

Gietvloer Onderhoudsadvies

Droge reiniging

De gietvloer is gemakkelijk droog te reinigen met behulp van een swiffer.Door de statische werking van de stofdoekjes neemt u vuil en stof gemakkelijk op. Stofzuigen is in de regel niet noodzakelijk. Grovere vervuiling kunt u opvegen met stoffer en blik. Een zachte borstel werkt daarbij het beste. De swiffer is verkrijgbaar in diverse maten. U kunt afhankelijk van de grootte van de ruimte kiezen voor een 40cm, 60cm of een 90cm breed frame. Voor zeer grote ruimtes is een breed frame of een boenmachine aan te bevelen.

Natte reiniging

Door haar poriëndichtheid is de gietvloer eenvoudig nat te reinigen met een dweil. Het is belangrijk ervoor te zorgen dat u telkens een schone dweil gebruikt. Gebruik van een schoonmaak- of reinigingsmiddel is niet direct noodzakelijk. Met schoon en koud water is de gietvloer in de regel zeer goed reinigbaar. Voor een gegarandeerd schoon en streeploos resultaat adviseren wij het gedweilde vloerdeel met een ramentrekker na te trekken.U zult versteld staan hoeveel vuil dit extra met zich mee neemt!

Hardnekkige vlekken

Voor een intensere reiniging bij zwaarder vervuilde vloeren kunt u gebruik maken van een Gietvloer vloerreiniger (merken zoals HG of Dr. Schutz hebben speciale reinigingsproducten voor Gietvloeren).  Voor grotere ruimtes adviseren we hiervoor ook het gebruik van een boenmachine of een schrob zuigmachine. Hierbij is het belangrijk gebruik te maken van een witte pad onder uw machine. Andere pads kunnen de vloer beschadigen.

Onderhoud op lange termijn

De gietvloer is een duurzame vloerafwerking. Echter, alles is aan slijtage onderhevig. Omdat de gietvloer uit meerdere lagen is opgebouwd en de kleurlaag een vrijwel onbeperkte levensduur heeft, is het mogelijk om de toplaag te vervangen. De vloer wordt daarvoor licht opgeruwd en voorzien van een nieuwe transparante toplaag.

Belangrijke informatie

Gebruik voor de reiniging van uw gietvloer nooit een schuurspons of schuurmiddel. Door de schurende werking laat dit namelijk een matte plek achter. Neem voor specifieke tips of een passend advies contact met ons op.

Advies belasting meubels & andere voorwerpen

We adviseren om onder alle meubels wit vilt te plaatsen om krassen te voorkomen. Hetzelfde geldt voor rubber- en houten voorwerpen. Vloerkleden en matten adviseren wij te voorzien van een ondertapijt uitgevoerd zonder kleurstof. Er bestaat een kans dat tannine, antioxidanten, plasticizers, looizuur en kleurstoffen aanwezig zijn in deze rubber-, hout-, en tapijtproducten. Dit advies is ter voorkoming voordat deze stoffen in de vloer zouden kunnen trekken en vlekvorming kunnen veroorzaken. Onder andere bepaalde hout- en rubbersoorten bevatten migreerbare producten die onder gewichtsdruk vlekken kunnen veroorzaken. Deze vlekvorming wordt verder bevorderd door verhoogde vochtigheid en verhoogde temperatuur. Deze vlekken zijn niet meer te verwijderen en zullen verdonkeren onder UV belasting.

Voorbeelden van producten welke tannine (looizuren) bevatten zijn:

  • Hennep matten of schoenzolen
  • Kokosmatten
  • Wollen tapijten
  • Jute
  • Tropische houtsoorten
  • Koffie
  • Rode wijn
  • Dopjes van boxen
  • Rubberen wielen van bijvoorbeeld een kinderwagen
  • Aardewerk bloempotten

Ter voorkomen van een reactie op de vloer van bovenstaande stoffen adviseren wij gebruik te maken van witte viltjes onder rubber-, hout-, en tapijtproducten.


Enthousiast over dit bericht? Deel het met je vrienden!

vraag informatie aan

Meer informatie? Bel ons op 020-84 57 657 of mail ons via info@designgietvloer.nl

Offerte aanvragen
Copyright Designgietvloer.nl
Design Gietvloer Parnassusweg 212 - 1076 AV Amsterdam
Website en hosting Loyals (2024)