Menu

De keukenvloer, de plek waar het allemaal begint…

Dagelijks wordt er veel tijd besteed op de vloer keuken. De reden dat mensen een grote keuken wensen en worden hoge eisen gesteld aan de functionaliteiten. De keukenvloer mag daarbij niet vergeten worden.

Los van de uitstraling die de vloer in de keuken heeft, dient deze met name hygiënisch te zijn en eenvoudig schoon te maken. Daarnaast zijn de belastbaarheid en duurzaamheid ook belangrijke factoren die meespelen. Als we deze punten naast elkaar zetten, kunnen we stellen dat een gietvloer op al deze punten optimaal scoort!

De voordelen van een kunststof gietvloer

Een gietvloer in de keuken is naadloos, vloeistofdicht, scheur overbruggend, stof- en allergievrij en zeer gemakkelijk schoon te houden. Vuil en vet nestelt zich niet in kieren of gaten en zal altijd volledig verwijderd kunnen worden van de vloer. Lees hieronder wat andere vloersoorten in tegenstelling tot een gietvloer doen.

Hout en laminaat heeft als nadeel dat het erg slecht bestand is tegen vocht en vuil en bacteriën zullen zich nestelen in de kieren. Dit is lastig schoon te houden.

Vaak worden er tegels gekozen in de keuken, vanwege de uitstraling en het feit dat het makkelijk te reinigen is. Echter zijn de voegen heel erg gevoelig voor bacteriën en kunnen er barsten en schilfers ontstaan op tegels.

Zeil is een goedkopere oplossing en makkelijk schoon te houden. Echter is de prijs hetzelfde als haar uitstraling.

Op basis van onze ervaring is een kunststof gietvloer de absolute winnaar voor een keukenvloer. Of het nu voor thuis is, of een professionele keuken? Design Gietvloer is geschikt.

Reinigen van een gietvloer, een koud kunstje

Een van de grote voordelen is het reinigen van een gietvloer. Voornamelijk bij het fornuis en bij de koelkast zal er vaak vet en vuil nestelen. Een vochtige dweil is dan voldoende om de gietvloer weer als nieuw te krijgen. Een klein beetje schoonmaakazijn in het water heeft een iets sterkere reinigende werking voor hardnekkigere vetvlekken. Na een lange dag in de keuken geeft het een gerust gevoel dat een gietvloer zonder al te veel inspanning weer als nieuw is! Klaar voor een nieuwe dag!

Wat voor soort gietvloer?

Een gietvloer in keuken omstandigheden bestaan uit diverse soorten samenstellingen. Dit varieert van een coating tot aan een hoogwaardig polyurethaan gietvloersysteem. Dit laatste systeem is zeer geschikt voor thuis. Voor de professionele keukenvloer zijn er ook epoxy vloersystemen en troffelvloeren beschikbaar. In onze kleurstudio laten wij u graag de verschillen zien.

Kleur en kleureffecten

De vloer keuken kastjes, kook eiland, het aanrechtblad hebben allen verschillende uitstralingen. Veelal kent een keukenvloer standaard kleuren. Vloer keuken materialen van Design Gietvloer niet! Elke RAL, Sikkens & NCS kleur en kleur combinatie is mogelijk. Die ene schitterde keuken, zal altijd met onze kleur,- en vloermogelijkheden de juiste en mooiste uitstraling bieden.

Design Gietvloer

Design Gietvloer legt keukenvloeren in heel Nederland. Ook buiten Nederland is mogelijk. Gespecialiseerd zijn wij in het adviseren en leveren van de hoogste kwaliteit kunsthars gebonden gietvloer systemen voor particulieren, architecten en bedrijven.


Enthousiast over dit bericht? Deel het met je vrienden!

img-1177 Eetkamer vloer
vraag informatie aan

Meer informatie? Bel ons op 020-84 57 657 of mail ons via info@designgietvloer.nl

Offerte aanvragen
Copyright Designgietvloer.nl
Design Gietvloer Parnassusweg 212 - 1076 AV Amsterdam
Website en hosting Loyals (2022)