Menu

Gietvloer Laten Leggen

De werkwijze van Design Gietvloer

Wanneer u interesse heeft in onze gietvloeren bent u allereerst van harte welkom in onze showroom om uw wensen te bespreken. Naar aanleiding van uw wensen en specifieke situatie bieden wij u vervolgens een passend advies. Tevens brengen wij uiteraard een werkbezoek op locatie uit.

Besluit u met Design Gietvloer in zee te gaan? Wij zullen u gedurende het gehele proces zorgvuldig begeleiden. Zowel kwaliteit als een goede service vinden wij vanzelfsprekend en daarom heeft Design Gietvloer het gehele traject, van werkbezoek tot oplevering, in eigen beheer.
In de loop der jaren hebben wij een exclusieve werkwijze ontwikkeld waarin de volgende aandachtspunten van belang zijn om het mooiste resultaat te kunnen realiseren.

Kleurkeuze

De vloeren van Design Gietvloer zijn in verschillende kleuren en kleursamenstellingen verkrijgbaar. Vrijwel alle RAL, Sikkens en NCS kleuren zijn verkrijgbaar. Prettig is wanneer drie weken voor aanvang van de werkzaamheden de kleurkeuze definitief is. De fabriek heeft dan voldoende tijd om de kleuren zorgvuldig te produceren.

Werkbezoek

Een werkbezoek voeren wij uit om vooraf elk detail te hebben besproken. Aansluitende details met bijvoorbeeld plinten, trappen, deurmat-uitsparingen komen hierbij aan bod. Uiteraard worden tijdens dit bezoek allerlei zaken gecontroleerd. Dit van type ondergrond tot en met de noodzakelijke verlichting in de ruimten. Na het werkbezoek ontvangt u uiteraard een kopie van de besproken details zodat miscommunicatie niet kan ontstaan.

Afwerking

Een gietvloer is een eindproduct, wij adviseren u dan ook om uw woning, kantoor of bedrijfspand zo goed als klaar te hebben, alvorens wij de gietvloer aanbrengen. Dit houdt in dat alle werkzaamheden, inclusief het voorstrijken van de wanden vooraf verricht dienen te worden. Kiest u ervoor om plinten te plaatsen, dan adviseren wij om deze achteraf te plaatsten.

Uitvoering

Een gietvloer bestaat uit meerdere lagen, elke laag moet een dag drogen alvorens de volgende laag aangebracht kan worden. De duur van de werkzaamheden hangt daardoor af van het aantal lagen waar het door u gekozen product uit bestaat. In het geval van de Design Gietvloeren zullen de werkzaamheden gedurende een volledige werkweek uitgevoerd worden. Om de kwaliteit te waarborgen, vragen wij u om vanaf de dag dat de werkweek start (maandag) tot de oplevering plaatsvindt (de opvolgende maandag), niet op de vloer aanwezig te zijn.
Op deze manier is er voldoende ruimte om de werkzaamheden uit te voeren en de vloer te laten rusten.

Oplevering

De volgende dinsdag na de week van uitvoering kunt u vervolgens de vloer betreden. De vloer is vloeibaar geweest en heeft even tijd nodig om voldoende uit te harden. De gietvloer is deze dag beloopbaar. Vervolgens is de gietvloer na 3x 24 uur belastbaar voor zware spullen. Spullen dienen neergezet te worden en schuiven dient voorkomen te worden. Gedurende de eerste week dient water op de vloer te worden voorkomen. Na 7x 24 uur is de vloer niet meer gevoelig voor water waardoor schoonmaken en douchen op de vloer kan plaatsvinden.

De volgende woensdag na uitvoering van de gietvloer zou u kunnen verhuizen of de overige werkzaamheden kunnen voortzetten.


Enthousiast over dit bericht? Deel het met je vrienden!

vraag informatie aan

Meer informatie? Bel ons op 020-84 57 657 of mail ons via info@designgietvloer.nl

Offerte aanvragen
Copyright Designgietvloer.nl
Design Gietvloer Parnassusweg 212 - 1076 AV Amsterdam
Website en hosting Loyals (2022)