Menu

Een gietvloer als perfecte dansvloer

Gelet op het gebruik in discotheken, dansscholen, en andere dansgelegenheden, zijn er enkele specifieke vereisten aan het type vloer dat geschikt is als dansvloer. De belangrijkste eigen-schappen noemen we hieronder, inclusief uitleg waarom gietvloeren uitstekend geschikt zijn als dansvloer.

Belangrijke eigenschappen van een dansvloer

Vloeistofdicht: Vooral in discotheken en clubs gaan er nog wel eens wat drankjes naar de grond. Vocht is voor veel vloeren erg schadelijk, het kan het materiaal of de voegen aantasten. Met een giet-vloer wordt voorkomen dat deze in de vloer trekken. Ook wordt voorkomen dat de vloeistoffen tus-sen naden en kieren gaan zitten. Een gietvloer heeft geen naden en kieren.

Veiligheid: Vaak dansen er wekelijks grote groepen mensen op, met de meest uiteenlopende soorten schoeisel. Hakken, gladde zolen, sportieve schoenen.. Op sommige vloeren kan dit gevaarlijke situ-atie opleveren. Zeker wanneer de vloer vochtig is geworden. Een gietvloer wordt stroef wanneer deze nat is waardoor een situatie aanzienlijk minder risico met zich meebrengt.

Slijtvast en onderhoud: Een dansvloer is uiteraard bedoeld om intensief gebruikt te worden. Dankzij de hoge slijtvastheid zijn gietvloeren bestand tegen intensief gebruik. Bij gebruikerssporen is het daarnaast mogelijk om de toplaag te vernieuwen, waardoor hij er weer als nieuw uit zal zien.

Eenvoudige reiniging: Samen met rubberen zolen en viezigheid van buiten, zorgen de vloeistoffen ook voor de nodige vlekken op de dansvloer. Gietvloeren zijn dankzij de toplaag prima bestand tegen vuil, en zijn daarnaast eenvoudig schoon te maken. Vloeistoffen kunnen simpel worden afgenomen met een doek. De juiste schoonmaakmiddelen zorgen dat de kwaliteit en het materiaal van de vloer niet aantasten.

Stijlvol: Gelet op de grote oppervlakte van een dansvloer, en de vaak mooi ingerichte ruimtes waar deze komt te liggen, is niet alleen de functionaliteit een belangrijk punt. Een gietvloer ziet er dankzij de egale strakke afwerking sowieso al erg stijlvol uit. Met de mogelijkheid om de vloer uit te voeren in unieke designs, in elke RAL, Sikkens en NCS kleur, kan deze tevens perfect afgestemd worden op de ruimte.

Geschikte soorten gietvloeren

Binnen ons assortiment, bieden wij u een aantal soorten vloeren die geschikt zijn als dansvloer. U kunt meer informatie lezen over het type vloer door er op te klikken.

• Design gietvloer
• Troffelvloer
• Coatingvloer


Enthousiast over dit bericht? Deel het met je vrienden!

vraag informatie aan

Meer informatie? Bel ons op 020-84 57 657 of mail ons via info@designgietvloer.nl

Offerte aanvragen
Copyright Designgietvloer.nl
Design Gietvloer Parnassusweg 212 - 1076 AV Amsterdam
Website en hosting Loyals (2024)